Grigore Leşe - "Noi, românii, ne regăsim cel mai bine în cultura tradiţională. Aşa e firea noastră!" Dar ne mai cunoaştem oare cultura, istoria, valorile? Putem distinge realitatea actuală prin ceaţa dezinformării permanente ce ne înconjoară? Dacă nu, avem mereu o a doua şansă, totul e să vrem să aflăm.

Blog despre noi Headline Animator

joi, 9 decembrie 2010

Cutiuţa cu spiritualitate (1). Tu pentru ce te ridici dimineaţa din pat?

Am fost întrebată, în ultimul timp mai des, de când am inceput să postez câte ceva pe blog (dar şi înainte de asta, când obişnuiam numai să-mi expun puncte de vedere pe pagina-mi de facebook), de ce anume fac asta? În ce scop? Cu ce mă ajută „să-mi pierd timpul” pe internet? S-au exprimat voalat chiar şi câteva suspiciuni total ridicole, referitoare la „serviciul” de „postac” pe care l-aş putea avea, aşadar la lipsa mea de libertate, ca persoană care ar fi influenţată cumva în exprimarea ideilor. Şi eu citesc cu plăcere despre conspiraţii şi „lucrători” acoperiţi....dar uite Foto: Mugur Pasere                                              că imaginaţia unora o depăşeşte cu mult pe a mea.

Cred că n-am reuşit să explic atunci prea bine acelor curioşi  activitatea/atitudinea mea. Însă, am dat peste un articol foarte frumos şi inspiraţional, pe site-ul unei persoane dragi mie, Mona, care nu numai că m-a ajutat să-mi desluşesc mie şi să desluşesc si altora „misterul” activităţii mele din online, dar precis vă va determina şi pe voi să vă răspundeţi unor întrebări.

Aşa că voi răspunde (şi) printr-un citat, celor ce au dorit să ştie de ce pe lângă timpul dedicat celorlalte activităţi din viaţa mea privată (şi sunt incredibil de multe, deşi nu transpare asta prin ecranul pc-ului, fiindcă nu văd rostul expunerii vieţii întocmai ca prin ochiul lui Big Brother) dedic atâta timp şi energie „online-ului”. O fac pentru că  eu cred că astfel pot ajunge şi la alţii, nu numai la cei apropiaţi mie şi poate pot schimba cât de puţin în bine ceva în viaţa sau conştiinţa lor, tot aşa cum alţii au schimbat  într-a mea. O fac pentru că verbul „a ştii” vine ca importanţă pe scara valorilor personale, imediat pe locul doi după „a iubi” şi cred că dacă adorm convinsă că şi azi am aflat ceva nou şi-am incercat să le arăt şi altora, este o zi trăită cu folos. Iată şi citatul:

“Pentru un om poate fi deosebit de important sa stie, sa defineasca, sa decida si sa aleaga cararea fiecarei zile, asa incat, in clipa in care el a coborat din pat, sa o faca cu un scop bun, daca nu cu unul fericit, maret sau impresionant.
Sa te ridici din pat in ficare dimineata, gata sa faci bine, gata sa spui un cuvant capabil sa creeze, sa structureze ceva frumos in celalalt.
Iata un scop demn de omul evoluat, a carui constiinta difera de constiinta vibratorie a suratelor din lumea animala!”

Articolul preluat de pe site-ul Monei (MinuneMica) este următorul:

„Tu pentru ce te ridici dimineaţa din pat? Iata o intrebare simpla, chiar banala.

Dar daca vrem intr-adevar sa-i dam un raspuns, multi dintre noi s-ar putea sa ne trezim cu neuronii in ceata ori sa evitam raspunsul.

Aceasta pentru ca nu sunt multi oameni care se ridica din pat cu pasiune sau cu bucurie, cu gandul de a face inca un lucru util, bun, placut, frumos, decent, maret, grozav, unul care le poate aduce fericire celor din jur.

Asa cum altii nu se ridica din pat cu decizia de a-si face lor insisi o zi placuta sau frumoasa .

Unii sunt motivati doar de obisnuinte, de rutina, de obligatii si de multe alte trairi negative, ce le coordoneaza inconstient actiunile, experienta, sentimentele si activitatile!

Dincolo de rutina care roade la fel ca viermele in mintile programate sa se trezeasca zi de zi cu unicul scop de a lovi pe cineva, de a mai face o suferinta pe undeva, omul scapa esentialul si se deconecteaza de la capacitatile sale creative, constructive, de la puterea si frumusetea sa naturala.

In acest fel el, isi autoprogrameaza creierul si circuitele neuronale pentru negativitate, pentru esec, pentru suferinta proprie si pentru suferinta altuia.

Posibilitatile extraordinare ale fiintei, imposibil de accesat fara intentii pozitive si decizii clare, luate la nivel constient, raman latente si inexistente.

Pentru un om poate fi deosebit de important sa stie, sa defineasca, sa decida si sa aleaga cararea fiecarei zile, asa incat, in clipa in care el a coborat din pat, sa o faca cu un scop bun, daca nu cu unul fericit, maret sau impresionant.

Sa te ridici din pat in ficare dimineata, gata sa faci bine, gata sa spui un cuvant capabil sa creeze, sa structureze ceva frumos in celalalt.

Iata un scop demn de omul evoluat, a carui constiinta difera de constiinta vibratorie a suratelor din lumea animala!

Sa vrei sa faci tot ce-i mai bun si seara, cand te intorci in patul tau, sa privesti cu multumire catre faptele tale, sa privesti in ele ca intr-o oglinda chipul pe care-ti place sa-l vezi la tine insuti.

Iata esenta frumusetii umane!

Altfel pentru ce sa te straduiesti la coafor, la cosmetica si-n diferite alte locuri pentru infrumusetare, cand chipul launtric se scufunda in propria-i rautate, iar emanatiile sale energetice nu pot fi privite nici macar de catre posesor?

Pentru ce sa te ridici din pat dimineata, daca inima-ti palpita, invaluita in fumul gros al urii si al dorintei de a face rau?

Toate locurile destinate infrumusetarii fizice devin fantezii cand frumusetea mintii si a inimii se topesc intr-o uluitoare neglijenta emotionala!

Sa ai un scop in fiecare zi, dar unul aducator de pace, de unitate si de bine tie si celor din jur inseamna sa traiesti «cu sens».

Dar daca ti-ai propus sa distrugi pe cineva, sa te bucuri de suferinta lui, examineaza-ti constiinta, examineaza-ti motivatiile si retine ca acestea devin, intr-o buna zi “programele tale mentale”.

Rutina ta, ceea ce faci «pentru tine», ceea ce se inscrie in propriul tau Inconstient intr-o zi, vor rodi.

Sa fim atenti la semintele pe care le plantam in suflet.

Sa ne ingrijim de gandurile noastre cel putin la fel de mult pe cat ne ocupam de infatisarea fizica si, daca avem ceva de investit, atunci nu putem investi in altceva mai profitabil si mai minunat decat in propria «curatare interioara».

Consecintele motivatiilor frumoase devin posibilitatile frumoase pe care viata ni le deschide intr-o zi, asa cum se deschid florile.

In fiecare seara sa facem o incursiune prin ziua care a trecut, sa privim cinstit catre noi insine si sa ne intrebam daca propriul chip interior ne place cu adevarat.

Daca ne gasim pe noi insine frumosi in fapte si in ganduri, ne vom ridica din pat in ziua urmatoare cu bucurie si bucuria ne va motiva sa incheiem o alta seara ca niste fiinte frumoase!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...